Menu

Zitten op de stoel

Bij YogaChi in Heemskerk zitten we op de stoel met een rechte en ontspannen onderrug. Anders dan in kleermakers- of lotuszit zoals bij de reguliere yoga, ligt het zwaartepunt precies in midden van de buik. Aanwezig zijn doe je niet vanuit controle en wilskracht met afgeknelde gewrichten en bloedvaten, maar met een zachte buik en een open én zacht hart. Voor veel reguliere yoga beoefenaars is dit een geheel nieuwe gewaarwording.  Chi( levensenergie) stroomt dan vrij en gezond door de organen, bloedvaten, klieren, botten en energetische kanalen. Je lichaam weet de weg en is wijzer dan je denkhoofd. En tijdens de ontspanning kun je de onderbenen ook nog eens op de stoel leggen. Bloed en lymfe stromen dan makkelijk naar het hart. Naast de Chi Gongs op de stoel doen we uiteraard ook veel staande oefeningen.

De Qi Gongs doe je met aandacht en eerbied voor je lichaam. Veel mensen zijn gewend louter de aandacht aan spieren te geven. Dit geeft een tijdelijke kick en verlies van energie zoals bij sport- en veel yogascholen. De Chi stroomt niet en je blijft uit balans. Als je bewust gemotiveerd bent gevoelens weg te houden uit je buik en hart moet je wel teren op je wilskracht. Ondertussen stapelen blokkades zich op. Die moet je dan weer bestrijden met sport en yogagym om stress te willen beheersen. Langdurige stress put je uit, maakt ziek, geeft versnelde aftakeling en volgt je met een vroegtijdig overlijden. Met Healing Tao yoga leer je juist de Innerlijke Glimlach.

Uit je hoofd en in je lijf. Verbind je fysieke gewaarwordingen met de gevoelens in je buik en hart. Lichaam en geest vormen namelijk een eenheid.