Menu

Zitten op de stoel

Bij YogaChi in Heemskerk zitten we op de stoel met een rechte en ontspannen onderrug. Het zwaartepunt ligt dan midden in de buik. Aanwezig zijn doe je niet vanuit het hoofd maar vanuit de buik. Voor velen een geheel nieuwe gewaarwording. Op de stoel knellen bovendien je  gewrichten niet af.  Chi = levensenergie, stroomt dan vrij door de organen, klieren en botten. Je lichaam weet de weg en is wijzer dan je denkt. En tijdens de ontspanning kun je  de onderbenen ook nog eens op de stoel leggen. Het bloed en de lymfe stromen vrijelijk naar het hart.

De QiGongs doe je met aandacht en eerbied voor je lichaam. Veel mensen zijn gewend louter de aandacht aan de spieren te geven.  Hiermee blijf je vastzitten in het hoofd en veroorzaak je meer stress in je lichaam. Als je bewust gemotiveerd bent gevoelens weg te houden uit je lijf kun je denken dat het beter met je gaat. Ondertussen stapelen blokkades zich op. Die moet je dan weer bestrijden om met je hoofd de stress te willen beheersen. Langdurige stress put je uit en maakt ziek.

Uit je hoofd en in je lijf. Verbind je fysieke gewaarwordingen met de gevoelens in je lijf. Lichaam en geest vormen namelijk een eenheid.