Over Johan

Johan is senior yogaleraar en heeft 48 yoga ervaring in een voortdurende ontwikkeling. Het verwerven van een spiritueel en didactisch meesterschap vraagt minstens een cyclus van 3 x 12 jaar praktische yoga toepassing. Vanaf zijn 16e ontwaakte een verlangen naar een yogische ontwikkeling. Een pad naar een hoger onderscheidingsvermogen in Eenheid

In 1970 kwam hij als een magneet in aanraking met Yoga en Tao. Saswitha certificeerde hem vervolgens  in Yoga en Tao. Het meesterwerk De Swabhawat, de korte weg tot wijsheid, werd leidraad in Johan’s leven.

Later heeft hij het werk van Mantak Chia en Inge Maassen hieraan toegevoegd. Johan is gecertificeerd Universal Healing Tao instructeur. Hij beschikt over veel professionele les- en persoonlijke begeleidingservaring. Veel kundigheid, vakkennis en toepassing van yoga, meditatie en Tao in het dagelijkse leven. Johan is wars van de bijna overal aangeboden oppervlakkige en eenzijdige gym-yoga.

In maatschappelijk opzicht

is hij o.a. afgestudeerd maatschappelijk werker( hbo)/ counseler en hierin werkzaam geweest. Naast deze communicatie vaardigheden heeft hij zich ontwikkeld als gecertificeerd hypnotherapeut( hbo+). Johan is ontwikkeld in het begeleiden van mensen, zowel op het fysieke, emotionele als spirituele levenspad.