Menu

Bot & Spier spanning

Bot & Spier spanning

Botten worden door velen gezien als lastige obstakels die kunnen breken. Botten vormen daarentegen de basis voor de gezondheid. In het beenmerg worden onze rode en witte bloedcellen aangemaakt. Met de rode fabriceren we nieuw lichaamsweefsel. De witte, de noodzakelijke vechtersbazen, beschermen ons tegen ongewenste bacteriën en virussen.

Naarmate we ouder worden vergeelt het beenmerg en maken we minder bloedcellen aan. Het gele gaat over in het vette- en als laatste het broze beenmerg met het aantal toenemende holtes. De wording van de vale gelaatskleur, de rollator en het breken van ….

Een natuurlijke volwassenheid ontluikt rond het vijftigste levensjaar. Hierna kunnen we ons ontwikkelen, maar je krijgt het niet cadeau. Wijsheid koop je niet met € of $, is geen entertainment of  maatschappelijke prietpraat. Wijsheid ontstaat veelal door je neus te stoten. Leren om van binnenuit te ontdooien, zacht in de pijn durven gaan. Afdalen in je buik en zonder oordeel. Wu Wei, hogere wijsheid, Doen door niet te doen.

Rode en witte bloedcellen zijn nodig voor onze ontwikkeling. Dagend besef wat je hier doet op aarde. Wat is je bestemming. De Taoïstische Ouden leerden gebruik te maken om de seksuele energie te versmelten met het diepste in ons, de kosmische energie. We bestaan immers uit sterrenstof. De kunst is seksuele energie te verbinden met je hart. Een innerlijk verbinding te maken met het zachte rood licht. De

hoeveelheid rood merg vermeerdert zich en de cel vernieuwing versnelt de aanmaak van nieuw weefsel. Als je louter in het hoofd leeft ontstaat er spierspanning om de botten en gewrichten. De strakke jas van spieren en bindweefsel om je botten versnelt je aftakeling. Bovendien is dit niet beleefd naar je lichaam toe.

Met de Healing Tao oefeningen komen de emoties in balans en de organen in harmonie. Met de versnelde cel vernieuwing in het beenmerg activeer je ook het proces van een schoner voel- en denk leven. Evenals de aarde kunnen we kosmische krachten aantrekken. Als je onbewust gemotiveerd bent om fysieke gewaarwordingen van emoties weg te houden, verlies je juist veel levensenergie.

Stress kan een bedrukt en weggestopt angstig gevoel geven. Dit weghouden doe je met een vol denkhoofd, met wilskracht en overmaat. Te veel doen, te veel praten, te veel sporten, enz. Het aangemaakte bloed kan moeizaam de aderen uit het bot verlaten. Strakke verbindingen om de gewrichten doen het kraakbeen eerder slijten. Het verouderingsproces gaat te snel. Het lichaam verlangt naar aandacht die het niet krijgt en negatieve emoties nemen toe.

Beenmerg Nei Kung oefeningen houden je beenmerg vitaal. Botten vormen de basis voor je gezondheid.